بیانیه خصوصی‌سازی درباره اتهام به رییس این سازمان آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳

اتحادیه املاک: تهران ۵۰۰ هزار خانه خالی دارد

حسام عقبایی، نایب‌رئیس اتحادیه املاک تهران گفت: بر اساس آخرین گزارشی که مرکز آمار ایران اعلام کرده، تعداد خانه‌های خالی از سکنه مربوط به سال 1395 است که در این گزارش، تعداد خانه‌های خالی کل کشور 2 میلیون و 400 هزار و در استان تهران 500 هزار واحد مسکونی اعلام شده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۲ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 27
کد خبر: ۱۷۶۰۷

به گزارش راهبرد معاصر ، بر اساس آخرین گزارشی که مرکز آمار ایران اعلام کرده، تعداد خانه‌های خالی از سکنه مربوط به سال 1395 است که در این گزارش، تعداد خانه‌های خالی کل کشور 2 میلیون و 400 هزار و در استان تهران 500 هزار واحد مسکونی اعلام شده است.


متاسفانه در کشور ما منابع آماری بسیار ضعیف است. یکی از دلایل عقب‌ماندگی اقتصادی یا حتی اجتماعی و سایر حوزه‌های ما، نداشتن آمار دقیق و قابل استناد است. در بخش مهمی مثل مسکن باید آمارها به‌روز و به‌ ثانیه و دقیقه باشد، اما متاسفانه می‌بینیم که هنوز آمار مهمی مثل آمار خانه‌های خالی مربوط به سه سال پیش است.


تولید مسکن در شش هفت سال گذشته، بین 40 تا 45 درصد کاهش پیدا کرده است. بنابراین وقتی که تولید مسکن 40 تا 45 درصد کاهش یافته، احتمال افزایش تعداد خانه‌های خالی کمتر می‌شود. به نظر من تعدادی از این خانه‌های خالی به بازار باز گشته است.


باید توجه داشت که عمده این خانه‌های خالی در حاشیه شهرها و محله‌هایی بوده که تقاضای مصرفی یا تقاضای سرمایه‌ای در آن مناطق وجود ندارد. این مناطق به نوعی آب، برق، گاز، مترو، مدرسه، مسجد یا امکانات رفاهی لازم را برای سکونت ندارند.
جاماندگان خرید مسکن در سال‌های 97 و 98 به دلیل رشد نامتعارف قیمت، که از مرز صد درصد در شهرهای بزرگی مثل تهران عبور کرد، بخشی از خانه‌های حاشیه شهرها را خریداری کرده‌اند. ولی در بخش دیگری از خانه‌های خالی- مثلاً در استان تهران که 500 هزار خانه خالی داشتیم- حدود 250 تا 300 هزار مورد از خانه‌ها داخل شهر تهران قرار دارند. بخش عمده‌ای از این واحدها خانه‌های لوکس و مدرن و با متراژهای بالا در مناطق شمالی شهر هستند که اگر وارد شبکه توزیع هم شوند، دهک‌های ضعیف و متوسط قدرت اجاره‌ کردن انباری‌ این خانه‌ها را هم ندارند.


بنابراین تزریق این خانه‌ها به شبکه بازار برای دهک‌های ضعیف و متوسط خیلی موثر نیست. اما خطری که این خانه‌ها برای جامعه و بازار مسکن دارند این است که به دلیل افزایش روزبه‌روز قیمت‌شان و موجی که سوداگران ایجاد می‌‌کنند، مثلاً رده قیمت آپارتمان‌های بالای 500 یا 600 متر در سال 97، در نقاط شمالی تهران، 45 تا 50 میلیون تومان در هر متر مربع بوده است، اما الان از 80 تا 90 میلیون تومان صحبت می‌کنند که باز هم خریداری ندارد. با وجود این، موج روانی‌اش در سطح شهر تهران در خیابان‌های یاخچی‌آباد، نازی‌آباد، انقلاب، سعادت‌آباد، سهروردی و... به عنوان یک الگو تاثیر سوداگرانه خود را می‌‌گذارد.


اما نکته تخصصی و مهم‌تر از همه این است که ما 23 میلیون واحد مسکونی در کشور داریم و تقریباً 2 میلیون و 400 هزار واحد خالی؛ این یعنی تقریباً 10 درصد خانه‌های کشور خالی هستند و خالی‌ بودن 10 درصد خانه‌ها در کشور تقریباً به استاندارد جهانی نزدیک است. استاندارد جهانی بین پنج تا هفت درصد است.

منبع : اعتماد آنلاین

ارسال نظر